Rizses-barackos rétes

nlc | 2009. Október 09.
Mirelit vajas tésztából készült különleges rétes

Hozzávalók 2 rúdhoz:

Elkészítés:

A rizst a tejben a cukor hozzáadásával puhára főzzük (a tej mennyisége függ a rizs fajtájától is, ha nem puha még, adjunk hozzá pluszban tejet vagy vizet).
Amikor megpuhult, hozzáadjuk a citromhéjat és a vaníliás cukrot, majd a vajat és a feldarabolt barackot. Lefedjük alufóliával, és hagyjuk pihenni fél órát.
Ezután egy tálra borítjuk, hogy teljesen kihűljön, majd a lisztezett deszkán 2 mm vékonyra nyújtott, hosszában kettévágott tésztacsíkokra halmozunk belőle.
Tojással megkenjük a tészta széleit, és a töltelékre hajtva egymásra hajtjuk úgy, hogy fedjék egymást. Tojással megkenjük, és 180-190 C fokos gőzös sütőben aranybarnára sütjük.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version