Zöldséges-csirkés rétes

nlc | 2009. Október 09.
A zöldségpárolásnál só helyett használhatunk egy húsleveskockát, finom ízt kölcsönöz majd rétesünknek.

Hozzávalók 2 rúdhoz:

A töltelékhez:

Elkészítés:

Az olajon megpároljuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, a tejszínnel felöntjük, és ha már elég puha, egy kevés vízzel elkevert keményítőt adunk hozzá. Ez azért kell, mert a zöldség valószínűleg majd levet enged a pároláskor – ha nem engedne, nyugodtan hozzáönthetünk 1 dl vizet.
Ezután belekeverjük a lereszelt sajtot és a sonkacsíkokat, majd az olajjal megkent réteslapokra tesszük a tölteléket (3-4 lapra a felét.)

Feltekerjük, megkenjük tojással, esetleg megszórjuk olajos magvakkal. 170-180 C fokos sütőben pirosra sütjük.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version