Csirkés paella

nlc | 2009. Október 14.
A paella (ejtsd: páéja) a spanyolok jellegzetes rizsétele, Valeciából származik. Nevét a lapos fémserpenyőről (paellere) kapta, amiben készítik. Kezdetben csak falun főzték, szigorúan szabad téri tűzön, mindig olyan hozzávalót tettek hozzá, ami éppen akadt: nyulat, csirkét, halat, rákot, kacsát, csigát, articsókát stb. Az autentikus paella egyetlen nélkülözhetetlen hozzávalója a rizsen kívül a sáfrány, ettől kap sárga színt és finoman fűszeres ízt. Itthon is beszerezhetjük, és bár a kilónkénti ára csillagászati, néhány szál elegendő egy négyfős adaghoz.
Csirkés paella

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A felhevített olajra rádobjuk a csirkecsíkokat, majd megpirítjuk és félretesszük őket. A megmaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a kockákra vágott paradicsomot, majd hozzátesszük a csíkokra vágott paprikákat, végül visszarakjuk a sült csirkecsíkokat.

Folyamatosan kevergetjük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és beleszórjuk a rizst. Ízesítjük az összezúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sáfránnyal.  Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és húsz perc alatt készre főzzük.

Fedő alatt hagyjuk még lefedve pár percet párolódni. Citromgerezdekkel díszítve tálaljuk.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version