Marokkói fűszeres húsgombóc

nlc | 2009. Október 14.
A gazdag ízvilágú, fűszeres marokkói konyha gyakran használ aszalt gyümölcsöket. Szeretem, mikor az édeskés és enyhén csípős ízek egy fogásban keverednek. Ha igazán autentikusan szeretnénk a fogást elkészíteni, darált bárányhúst használjunk hozzá.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze a húsokat. Adjuk hozzájuk a tojást, egy apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a zsemlemorzsát, 1 kiskanál fahéjat, sót és borsot. Keverjük alaposan össze, majd formázzunk kis gombócokat belőle. (Körülbelül 30-40 darab lesz ebből a mennyiségből).

A húsgombócokat süssük ki olívaolajban.
Ugyanebben az olajban pirítsuk meg másik felkockázott hagymát, adjuk hozzá a másik gerezd felaprított fokhagymát, az egész fahéjat és a negyedbe vágott aszalt gyümölcsöket.
Öntsük fel a paradicsomszósszal, majd tegyük vissza a húsgombócokat, sózzuk, borsozzuk. 20 percig forraljuk a szószt, ízlés szerint erősítsük a paprikával.

Teflonserpenyőben pirítsuk meg a szeletelt mandulát, tálalás előtt szórjuk meg vele a húsgombócokat.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version