Rozmaringos báránynyárs

nlc | 2009. Október 14.
A görögök kedvencei közé tartoznak a piték, a saláták, a sokféle fűszerrel ízesített sültek és halak, kiemelt szerepe van a bárányhúsnak. Aki nem tud vele megbarátkozni, elkészítheti sertéshúsból vagy borjúból is ezt a fogást.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húst előző nap pácoljuk be: keverjük el az olajat a citrom levével, adjuk hozzá az oregánót, borsozzuk.

Forgassuk bele a húskockákat a keverékbe, majd lefedve tegyük az egészet a hűtőszekrénybe. A rozmaringágakra felváltva húzzuk fel a pácolt húskockákat és a negyedekre vágott lilahagymát.

Faszenes grillen (vagy gázon felforrósított, rácsos grillserpenyőben) oldalanként 2 percig süssük a húst. Sütés után sózzuk, görög salátával, pitával kínáljuk.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version