Bélszín dijoni mustáros ribizlivel

nlc | 2009. Október 15.
Szeptember és október a szüretek és a borfesztiválok időszaka, ilyenkor érdemes minden lehetőséget megragadni, és végigkóstolni a hazai és külföldi borokat. Hazatérve aztán folytathatjuk az ismerkedést azzal, hogy ételeinkbe is teszünk a finom nedűkből.


Hozzávalók 4 személyre:

A mártáshoz:

Elkészítés:

A lehártyázott, egészben hagyott bélszínt bedörzsöljük az olajjal, és beleforgatjuk a fűszerekbe. Folpackba tekerjük, és hűtőben legalább három-négy napig érleljük.
Felhasználáskor serpenyőben minden oldalát elősütjük, majd 130 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Meleg helyen, félig lefedve 15 percig pihentetjük.

A mártáshoz 40 dkg ribizlit a mustárral, a cukorral, a borral és a sóval, fél liter víz hozzáadásával felteszünk főni. 30 perc főzés után sűrű szitán átpasszírozzuk. Visszatesszük forrni, beletesszük a maradék ribizlit, egyet forralunk rajta, és le is húzzuk a tűzről, majd a hús mellé tálaljuk.
Köretként kiváló lehet a puliszka, esetleg a héjában sült burgonya is.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version