Erdei gyümölcstorta

nlc | 2009. Október 16.

Hozzávalók:

A cukorsziruphoz:

Elkészítés:

A mirelit leveles tésztát felengedjük, és 2 darab 15 cm átmérőjű, kerek lapot nyújtunk belőle. Megszurkáljuk villával, majd hűtőben pihentetjük, vízzel permetezzük, és 200 C fokon aranybarnára sütjük. Miután megsült, félretesszük hűlni. A tojásból, a lisztből és a cukorból klasszikus módon piskótát készítünk, és egy 15 cm átmérőjű kerek lapot sütünk.

A cukorsziruphoz a hozzávalókat kis lábasban felforraljuk, és hagyjuk kihűlni.

A tejszínt a porcukorral és a zselatin fixszel kemény habbá verjük.
A torta összeállításakor az egyik kisült leveles tésztára rákenjük a tejszínhab felét, és rászórjuk a megmosott gyümölcsök felét. Ráhelyezzük a piskótalapot, és átitatjuk a citromos sziruppal. Ha jól beitta, ráhelyezzük a tejszínhab másik felét és a maradék gyümölcsöt. A könnyebb szeletelés érdekében a felső leveles tésztából készült lapot előre cikkekre vághatjuk, és így helyezzük a krém tetejére.

Hűtőben 2 órát pihenni hagyjuk, ezután szeleteljük.

Exit mobile version