Gyümölcsös-habos omlett

nlc | 2009. Október 16.

 
Hozzávalók a tésztához:

 
A töltelékhez:

Elkészítés:
 
Mivel itt nagyon fontos a tojássárgája és –fehérje arány, nem tudunk pontos mennyiségeket megadni a tojásokra vonatkozóan, hiszen azok súlya eltérő lehet. Erre megoldás, ha egy mércés poharat használunk a mennyiségek kimérésénél, és abba ütjük a tojásokat. (Valószínű, hogy legalább 6-8 darabra is szükségünk lesz.)

A tojássárgájáját, az olajat, a vaníliás cukrot és a citromhéjat géppel kihabosítjuk. A fehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a felhabosított sárgáját, hogy a habot ne törjük össze.

Végül a  sütőporral elkevert lisztet rászitáljuk a masszára, és óvatosan beleforgatjuk. Nyomózsákba
töltjük a tésztát, és sütőpapírral fedett tepsibe 5 cm átmérőjű halmokat nyomunk.

170 C fokos, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval habbá verjük.
Ha kihűltek a korongok, kettesével tejszínhabbal összetöltjük őket, az oldalukat gyümölccsel díszítjük.

 

Exit mobile version