Meggyes-fahéjas crumble

nlc | 2009. Október 16.
A crumble (ejtsd: krámbl) angol eredetű édesség, nevezhetnénk "morzsás süteménynek" is, hiszen lényege, hogy alul csupa gyümölcsből áll, a teteje pedig ropogós, morzsolt tészta. Végtelen módon variálhatjuk, készíthetjük almával, szederrel, rebarbarával, őszibarackkal, erdei gyümölcsökkel is.


Hozzávalók:


A töltelékhez:

A morzsához:


Elkészítés:

Az omlós tésztát kinyújtjuk, és akkora köröket vágunk belőle, hogy a formánkat ki tudjuk bélelni. A kibélelt formákat hűtőbe tesszük, míg a töltelék elkészül.

A meggyet és a cukrot egy lábasban feltesszük főni, hozzáadjuk a fahéjat és egy pici vízzel elmosott keményítővel besűrítjük. Kivesszük a hűtőből a formákat, és elosztjuk benne a tölteléket.

A morzsa alapanyagait egy tálban a kezünkkel elmorzsoljuk úgy, hogy ne álljon össze tésztává. Ezt a morzsát szórjuk a sütemény tetejére, és 170 C fokon 30-35 percig sütjük, míg a felső morzsás réteg piros és ropogós nem lesz.

Exit mobile version