Cukkinis kuszkusz

nlc | 2009. Október 17.
A kuszkusz sokféle módon ízesíthető. Leginkább friss vagy grillezett zöldségekkel gazdagított, hideg vagy langyos salátákat készítsünk belőle, amelyek könnyű, mégis laktató fogást jelentenek.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Karikázzuk fel a megmosott cukkinit, majd teflonserpenyőben olívaolajon 1 gerezd fokhagymával grillezzük készre. Közben forraljuk fel az alaplevet, zárjuk le alatta a gázt, adjuk hozzá a kuszkuszt, és fedjük le az edényt.
A kuszkusz kb. 10 perc alatt magába szívja a levet, és megpuhul.
A kész kuszkuszt keverjük el a cukkinivel, a felkockázott sajttal, adjuk hozzá a maradék gerezd aprított fokhagymát, petrezselymet és mentát.
A lime héjával és levével ízesítsük, sózzuk, borsozzuk, langyosan tálaljuk.

Jó tudni!
A kuszkusz berber eredetű szó, nagyjából azt jelenti, „”jól megsodort”. A név a készítési módjára utal, a kuszkusz ugyanis búzából őrölt dara, amit vízzel és liszttel sodornak (sok helyen még kézzel) apró gömböcökké, majd leszitálják róla a felesleget, és kiszárítják. Marokkóban mindig lassan párolják erre szolgáló edényben, ennek hatására megdagad és megpuhul.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version