Túrófánk málnaöntettel

nlc | 2009. Október 21.
Szeptember és október a szüretek és a borfesztiválok időszaka, ilyenkor érdemes minden lehetőséget megragadni, és végigkóstolni a hazai és külföldi borokat. Hazatérve aztán folytathatjuk az ismerkedést azzal, hogy ételeinkbe is teszünk az isteni nedűkből.
Túrófánk málnaöntettel

Hozzávalók:

A málnaöntethez:

Elkészítés:

A túrót áttörjük. A vaníliarudat félbevágjuk, magját kikaparjuk, a vajon megfuttatjuk, és a tejjel egyet forralunk rajta. Ezzel a vaníliás tejjel, 5 dkg cukorral, a tojások sárgájával, egy csipet sóval, a citromhéjjal és a liszttel összekeverjük a túrót. Egy órára hűtőbe tesszük. Kivéve a tojásfehérjéből a maradék cukor hozzáadásával kemény habot verünk, és óvatosan a túróhoz keverjük.
Lábasban olajat melegítünk (nagyjából 160 C fokra), és a túróból két evőkanállal galuskákat szaggatunk bele. Ezt a hőfokot kell tartani, különben a túrófánk, kívülről megég, belül pedig nyers marad.

A málnát a cukorral, borral és fél liter vízzel 20 percig főzzük, majd szitán átpasszírozzuk. A fánkokat porcukorral meghintve, a málnaöntettel kínáljuk.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version