Lazacfilé kapros zöldbabbal

nlc | 2009. Október 22.
Szeptember és október a szüretek és a borfesztiválok időszaka, ilyenkor érdemes minden lehetőséget megragadni, és végigkóstolni a hazai és külföldi borokat. Hazatérve aztán folytathatjuk az ismerkedést azzal, hogy ételeinkbe is teszünk az isteni nedűkből.
Lazacfilé kapros zöldbabbal

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés:

A babot megmossuk, a két végét levágjuk. Vizet forralunk, megsózzuk, és két perc alatt leforrázzuk a babot. Egyből utána jeges vízbe szedjük, majd lecsepegtetjük.
Egy lábasban 2 dkg vajat felmelegítünk, és az apróra vágott hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a kaprot, elkeverjük, majd felöntjük a fehérborral.
Miután felforrt, egy kevés borral elkeverjük a tejszínt, és visszaöntjük a lábasba. (Elkerülendő, hogy a tejszín összeugorjon.) Ezután hozzáadjuk a babot, ízesítjük sóval, kevés citromlével, és összeforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és a maradék hideg vajat – kockánként hozzáadva – elkeverjük benne. A lazacfilét besózzuk, és kevés olívaolajon a bőrös felét ropogósra sütjük.
Átszedjük a lazacszeleteket egy tűzálló tálba, kb. másfél dkg vajat elosztunk a tetején, és forró sütőben 8 perc alatt megsütjük.
Az elkészült kapros zöldbabbal együtt tálaljuk.

A legfrissebb szám tartalmából:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Sörrel turbózott húskülönlegességek
• Lajos Mari almás édességei
• Grillezzünk a szobában

 Fizess elő A Nők Lapja Konyhára!

Exit mobile version