Szárnyaskrémleves

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2009. December 09.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húsokat folyó vízben mosd le, majd bőséges mennyiségű (kb. 2-2,5 liter) sós vízben tedd fel főni, és erős lángon forrald fel. Ezután állítsd takarékra a lángot, és kisebb lángon főzd tovább. A keletkező habot szűrőlapát segítségével szedd le a tetejéről.
Főzd legalább másfél-két órán át, amíg a leves legalább a felére elforr. Tisztítsd meg a zöldségeket, a sárgarépát, fehérrépát, a zellert, és vágd fel csíkokra.
A vöröshagymába tűzdelj szegfűszeget (legalább 10 darabot), majd tedd bele a levesbe. Add hozzá a feldarabolt zöldségeket, és dobj mellé 2 darab babérlevelet is. Főzd további másfél-két órán át, amíg minden hozzávaló megpuhul.
A megfőtt húsokat vedd ki a levesből, a melleket csontozd ki, szeleteld fel.

A levest szűrd át.

A póréhagymát karikázd fel, és egy evőkanál vajon párold át. Hintsd meg liszttel, és pirítsd világos színűre, majd kisebb adagokban csurgass hozzá kb. félliternyi húsleveslét. Öntsd vissza a leveshez, és kezdd el gyengén forralni. Add hozzá a húsdarabkákat is.

A tojássárgáját keverd össze a tejszínnel, és habard be vele a levest.
Ízesítheted csipetnyi citromlével.

Exit mobile version