Gesztenyés muffin

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2009. December 15.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöt locsold le kevés forró vízzel, és hagyd ázni benne.
A muffinformákat vajazd ki, és szórd meg liszttel vagy béleld ki papírkapszulával. A lisztet keverd össze a szódabikarbónával, a kókuszreszelékkel és egy csipetnyi sóval.

A cukrot keverd krémesre a tojásokkal. Reszeld bele a gesztenyemasszát. A tészta állagán kevés tej hozzáadásával lazíthatsz. Ezt a masszát fakanállal forgasd a lisztes keverékhez. Szórd bele a lecsöpögtetett aszalt meggyszemeket, a csokoládépasztillát, és a tésztát kanalazd a muffinformákba. A formákat töltsd meg 2/3 részig.

200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Végezz tűpróbát.

Exit mobile version