Mézes csirke, konyakban párolt körtével

nlc | 2010. Január 20.

Hozzávalók:

• 1 csirkemell
• 2 csirkecomb

– A páchoz:

• 1 kiskanál mustár
• 2-3 evőkanál méz
• só
• bors
• őrölt kömény
• egy citrom leve
• fél kiskanál piros arany
• 2-3 deci Tokaji aszú

– Konyakos körte:

• 4 evőkanál barna cukor
• 1 evőkanál vaj
• 2 nagyobb körte
• 1 kiskanál őrölt fahéj
• 1 dl konyak

Keverd össze a páchoz a mustárt a mézzel, a citrom levével, Piros Arannyal  és ízesítsd a fűszerekkel sóval, borssal, köménnyel. Ezzel kend be a félbevágott csirkemellet, és a combot. Fóliával letakarva, hűtőben érleled egy éjszakán át.

Másnap fektesd egy vajjal kikent tepsibe, vagy jénai tálba, locsold meg  borral  és süsd pirosra; ötven percig letakarva, majd fedő nélkül, míg szép színe nem lesz.

A körethez karamellizálj 3-4 evőkanál barna cukrot, adj hozzá egy kevés vajat és dobd rá a körteszeleteket. Forgasd át rajta és öntsd fel konyakkal. Párold a körtét puhulásáig.

Exit mobile version