Hagymaágyon sült bőrös malackaraj

nlc | 2010. Január 28.
A zsenge malacpecsenye nem csak szilveszterkor kerülhet az asztalra!

Hozzávalók 4 személyre:
1 darab bőrös malackaraj (csontokkal együtt kb. 2,5 kg)
3 evőkanál libazsír
3 nagy fej hagyma
2 fej fokhagyma
só, bors

A karaj bőrét beirdaljuk, besózzuk, és zúzott fokhagymával minden oldalát bekenjük. Egy nagyobb serpenyőben a bőrös felével lefelé hirtelen megkapatjuk, míg a bőre felhólyagosodik és szép piros lesz. Egy nagyobb tepsibe halmozzuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát, a libazsírt, és bőrös felével lefelé rárakjuk a malackarajt. Lefóliázzuk, és 200 C fokos sütőben sütjük 30 percet, majd 180 C fokon sütjük tovább. Számolhatunk úgy, hogy minden 450 grammra 25 percet számolunk, és hozzáadunk még 25 percet az alapsütésre. Az utolsó 30 percre fordítsuk bőrös oldalával felfelé, és süssük fólia nélkül.

 

Exit mobile version