2 tüzes malacjava hideg napokra

nlc | 2010. Január 31.
A hideget könnyen elűzhetjük egy kis lélekmelegítővel, a disznóöléseken sem véletlenül az alapfelszerelés része a rövid ital. Ám azt nem csak önmagában, de egy jó pecsenyével is magunkhoz vehetjük. Akinek ez sem elég, azt bizonyosan felmelegíti a méregerős chilipaprika.

 Konyakos-hagymás szűzpecsenye


Hozzávalók 4 személyre:

2 egész szűzpecsenye (kb.70-80 dkg)
3 szál újhagyma
3 dl tejszín
1 dl konyak
2 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál liszt
só, frissen őrölt bors

A szűzpecsenyét körülbelül egy centi széles szeletekre vágjuk, és az olívaolajon hirtelen megpirítjuk mindkét oldalát. Kivesszük a húsokat, és a serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt újhagymát, hozzáöntjük a konyakot. A tejszínhez keverjük a lisztet, és az egészet összeforraljuk. Visszarakjuk a hússzeleteket, megsózzuk, frissen őrölt borsot tekerünk rá, és így pároljuk még 10 percig. Sült burgonyakarikát kínálunk mellé.

Elkészítési idő: 30 perc

 Mexikói tüzes malacoldalas


Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg oldalas (csonttal együtt)
1 evőkanál mustár
fél evőkanál curry por
1 teáskanál chilipaprika krém (Erős Pista is lehet)
1 evőkanál méz
1 mokkáskanál só
frissen őrölt bors

Az oldalasokat bekenjük a hozzávalókból kevert páccal, és néhány órán keresztül érleljük. A páccal együtt egy tepsibe tesszük az oldalasokat, és kevés vizet öntünk alá. Sütőben 180 C fokon 1,5 órán keresztül sütjük fólia alatt. Időnként öntsünk alá még egy kevés vizet, mert a mézes pác könnyen megég. Kukoricával kevert rizst kínálunk mellé.

Elkészítési idő: 20 perc

Sütés: 90 perc

A januári tartalomból:

• Csokoládé a köbön
• Hogyan készítsünk csokoládédíszeket?
• Falatnyi desszertek, ámuló vendégek
• Húsmentes napok
• Együtt vacsorázik a család

Itt tudsz előfizetni!»

 

Exit mobile version