Édes, mint a szerelem – Valentin-napi desszert lépésről lépésre

Varga Gábor | 2010. Február 12.
Szívecskékből áll a világ! Készíts egy bűbájos, könnyű, csábító édességet Valentin-napra a szerelmednek, a barátaidnak, vagy magadnak vigasztalásul!

Egy igazi olasz édesség vadonatúj Valentin-napi köntösben! Könnyű, csábító és csinos desszert – nem csak Valentin-napra!

Hozzávalók:

A piskótához:
• 1 db 23 cm átmérőjű piskótalap
• 1 evőkanál málnadzsem

A krémhez:
• 300 g fehér csokoládé
• 500 ml tejszín
• 10 g lapzselatin

A málnás tetőhöz:

• 300 g málnadzsem
• 5 g lapzselatin

A dekoráláshoz:
• kókuszreszelék

Elkészítés:

• A piskótalapot helyezd egy kb. 23 cm átmérőjű tortakarikába, és vékonyan kend meg málnadzsemmel.

• Először a krémet kell elkészítened. A fehér csokoládét olvaszd fel egy tálban, a tejszínt főzd fel. Ezalatt a lapzselatinokat áztasd be hideg vízbe.

• A megolvasztott csokoládéhoz csurgasd hozzá a forró tejszínt folyamatos keverés közben, majd egy gépi vagy kézi habverővel kihűlésig habosítsd a fehér csokoládés tejszínt. A híg keverék habosodni ugyan láthatóan nem fog, de sokkal könnyebb szerkezetű lesz a bevitt levegőnek köszönhetően.

• Ha szoba-hőmérsékletűre hűlt a krém, a lapzselatint vedd ki a vízből, nyomd ki belőle a vizet, majd olvaszd meg. Folyamatos keverés mellett keverd a krémhez, majd addig fogasd a krémet, míg kicsit el nem kezd sűrűsödni.

• A krémet, mielőtt teljesen behúzna, egyenletesen terítsd el a piskótán, majd tedd a tortát a fagyasztóba, míg szilárdra nem fagy a krém teteje.

• Ha megfagyott a krém, a krémnél alkalmazott módon hideg vízbe áztasd be a lapzselatint, majd nyomkodd ki belőle a vizet, olvaszd meg, és öntsd a málnadzsemhez folyamatos keverés mellett. Az így kapott sűrített dzsemet egyenletesen terítsd el a fagyos krém felszínén.

 

• Az így kapott tortát tedd vissza a fagyasztóba, és tartsd ott kb. fél órán át. Ne fagyaszd be annyira, hogy a dzsem törős, jégkristályos legyen, csak annyira, hogy stabillá váljon.

Ha kellően kihűlt, egy szív alakú kiszúróval szúrj ki a tortából desszerteket.

 

 

• Kókuszreszelékkel meghintve tálald a meglepetést.

 

 

Exit mobile version