Böjtölj velünk! Parmezán alatt sült kecskesajtos póréhagyma

nlc | 2010. Február 19.
Böjt idején sem kell lemondanunk a finom ízekről! Sőt, a húsmentes étel is lehet igen laktató.

Hozzávalók 4 személyre:
• 8 póréhagyma, félbevágva
• 3 dl joghurt
• 3 evőkanál zsemlemorzsa
• 1 felvert tojás
• 5 dkg reszelt parmezán
• 15 dkg friss kecskesajt

A póréhagymákat egy edényben néhány perc alatt főzzük puhára. Csepegtessük le, és tegyük egy tűzálló tálba. A felvert tojást keverjük össze a kecskesajttal, a joghurttal és a parmezán felével. Sózzuk és borsozzuk meg, majd öntsük a póréhagymára. A tetejét szórjuk meg zsemlemorzsával és a parmezán másik felével. A sütőben közepes hőfokon 30 perc alatt a teteje szép ropogósra sül. 

Elkészítési idő: 20 perc
Sütés: 30 perc

Exit mobile version