Böjtölj velünk! Könnyű zöldfűszeres cheddartorta

nlc | 2010. Március 04.
Böjt idején sem kell lemondanunk a finom ízekről! Ezzel a mutatós sós tortával garantált sikerünk lesz.

Hozzávalók:

Elkészítése:

Aprítsuk fel a zöldfűszereket. Olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a lisztet, a tejet, a tejszínt, az egész tojásokat, sózzuk, majd alaposan keverjük össze a folyékony tésztát. Keverjük hozzá a lereszelt sajtot és a zöldfűszereket.
A masszát öntsük egy kivajazott tűzálló tálba, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig süssük.

Tipp: Böjt időszkon kívül könnyű előételként is asztalra tehetjük, többféle keménysajtból készíthetjük.

Előkészítés: 15 perc
Sütés: 40 óra
1539 kcal  (az egész sajttorta)

Exit mobile version