Francia melegszendvics rántottával bolondítva

nlc | 2010. Március 16.
Az ínycsiklandó francia szendvicsben, a Croque Monsieur-ben az a jó, hogy nyugodtan kísérletezzünk az otthon található alapanyagokkal. A klasszikus sajtos-sonkásat rántottával is megbolondíthatjuk.

Croque Monsieur rántottával, sajttal és sonkával

Hozzávalók 2 személyre:
• 3 tojás
• 4 szelet kenyér, félbevágva
• 1 evőkanál vaj
• 8 szelet gouda sajt
• 8 szelet gépsonka
• só

A tojásokat felverjük, enyhén sózzuk, és a megszokott módon rántottát készítünk belőle. Közben a kenyérszeletek egyik oldalát megvajazzuk, rárakunk 2-2 szelet sonkát, 2-2 szelet sajtot, és elosztjuk a rántottát. Rányomjuk a másik szelet kenyeret is, majd egy teflonserpenyőben a maradék vajon minden oldalukon megpirítjuk a szendvicseket. Ettől a bennük levő sajt finoman megolvad. 

A márciusi tartalomból:

• Húsvétoljon Kovács Lázárral
• Nyulak és bárányok
• Kínáljuk pogácsával a locsolókat!
• Sietős háziasszony kedvence: levelestészta
• Az öt legjobb kuglóf uzsonnára

Itt tudsz előfizetni!»

 

Exit mobile version