Bundás kenyér gazdagon

nlc | 2010. Március 23.
Az ínycsiklandó Croque Monsieur-ben az a jó, hogy elkészítésekor nyugodtan kísérletezzünk az otthon található alapanyagokkal. Például a klasszikus bundás kenyeret is lehet franciásítani.

Töltött bundás kenyér

Hozzávalók 2 személyre:
• 4 szelet gépsonka
• 4 szelet trappista sajt
• 8 szelet toast kenyér
• 3 nagyobb tojás
• 2 evőkanál vaj
• só, bors

A kenyerek egyik oldalát megvajazzuk, elosztjuk rajta a sonkát és a sajtot. Ráhelyezünk egy másik kenyeret, és jól összenyomjuk. Közben a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és alaposan megforgatjuk benne a kenyereket. Egy teflonserpenyőben felhevítjük a vajat, és kettesével, oldalanként kb. 2-2 perc alatt kisütjük a kenyereket.

 A márciusi tartalomból:

• Húsvétoljon Kovács Lázárral
• Nyulak és bárányok
• Kínáljuk pogácsával a locsolókat!
• Sietős háziasszony kedvence: levelestészta
• Az öt legjobb kuglóf uzsonnára

Itt tudsz előfizetni!»

 

 

Exit mobile version