Gasztronómiai ötletek

Tolle | 2010. Március 24.
Reggelire, vacsorára tejet, vajat, sajtot fogyasztani tápláló és finom. A tejtermékek széles skáláját beszerezhetjük, és nem is létezne nélkülük a gasztronómia, hiszen a tejtermék szinte minden receptben fellelhetők.

A túró nemcsak a süteményeket „édesítheti” meg, hiszen kiváló szendvicskrémet is készíthetünk belőle egy kevés majonéz, 2 gerezd zúzott foghagyma, kevés mustár, só és őrölt fehérbors segítségével. A legértékesebb táplálékunk egyike gazdag fehérje- és kalciumtartalma miatt, akárcsak a sajt.

A tejföl alapvető szerepet tölt be a magyar konyhában, hiszen szinte minden recept hozzávalójaként szolgál. A tipikusan magyar ételek mellet levesekhez, tésztákhoz, öntetekhez, főzelékekhez, süteményekhez is használhatjuk, de akár még kenyérre kenve is szívesen fogyasztjuk.

A kefirt leginkább magában, vagy salátaöntetekhez használjuk, de csillapíthatjuk édességhiányunkat is vele, hiszen desszertet is készíthetünk belőle! Bátran kísérletezzünk, mert ezernyi lehetőséget rejt és nem csak magában ízletes.

 

A vajkrémek manapság többféle ízben kaphatók, ezért változatossá tehetjük vele a reggelinket, vagy éppen vacsoránkat. Sokan azt gondolnánk, hogy a vajkrémet nem igazán tudjuk használni a konyhánkban, pedig a mascarpona helyett használhatunk natúr vajkrémet a Tiramisuhoz. Készítsd el és meglátod, mások el sem tudják majd képzelni, hogy mitől ilyen finom!

A vaj az egyik legrégebb óta ismert tejtermék. Sütéshez-főzéshez egyaránt használjuk és a sütemények készítéséhez elengedhetetlen. Kiváló vajkrémeket és töltelékeket készíthetünk belőle, süteményekhez édesen, sültekhez fűszerekkel ízesítve egyaránt finom.

A tej éppoly fontos szerepet tölt be a felnőttek táplálkozásában is, mint a gyerekekében. Magas fehérje- és vitamin tartalma elengedhetetlen a fejlődésben és a legváltozatosabb ételeket, finomságokat főzhetjük, süthetjük belőle. Reggeli italokat készíthetünk belőle, de pillanatok alatt „összedobhatunk” egy pudingot, vagy omlettet segítségével. A gyerekek nagy kedvence a palacsinta, aminek szintén az egyik alapanyag a tej. Gyakran használjuk pürék készítéséhez, vagy levesek hígításához is.

A sajt remek eleme lehet egy baráti beszélgetésnek, mivel hidegtálként éppúgy felszolgálható, mint egy pohár jó bor mellé. Remek előétel, de leves és desszert is készíthető belőle. Ízéhez jól illik a balzsam-ecet, vegyes-virágméz, vagy a dió, ezért legyél kreatív és készíts kedvesednek egy feledhetetlen vacsorát.

Az már csak hab a tortán, hogy fogyókúránkat is változatossá tehetjük a tejtermékkel, mivel a tejtermékekben található fehérjék élénkítik anyagcserénket és zsírégető hatásuk van. Bizonyos betegségek megelőzésében is segíti szervezetünket, valamint kiváló vitaminforrás.

A tejtermékek elengedhetetlenek kellékei a tradiciónális magyar konyhának. A reformkonyha hívei is előszeretettek fogyasztják, hiszen a light termékek gazdag választékával ízletesebbé és egészségesebbé tehetik mindennapjaikat.

A konyhában képzeletünknek semmi sem szabhat határt, de figyelnünk kell arra, hogy a „beszerzőúton” kizárólag kiváló minőségű alapanyagokat válogassunk össze. Nemcsak a minőség a fontos, hanem a változatosság is, éppen ezért fordít nagy figyelmet a vevői igényekre a Tolle, mely a tejtermékek gazdag választékát kínálja! Legyen szó túróról, tejfölről, vajról, sajtról, de akár a light termékekről is a Tolle ezernyi finomságot tartogat a számunkra!

 

További információk!

Exit mobile version