Tamással sülve-főve: Szilveszteri partifalatok

nlc | 2010. December 22.
Egy jó szilveszteri mulatsághoz elengedhetetlen a jó koszt. Íme, egy isteni falatkaötlet – Tamás módra!
 

Szőlőlevélbe töltött lazacos rizs (20 perc + 1 óra áztatás)

Hozzávalók: 16 konzerv szőlőlevél, negyed kaliforniai paprika, olaj, 25 dkg főtt rizs, 30 dkg lazacfilé, 1 csokor petrezselyem, só, fehér bors, fél citrom reszelt héja és leve

A szőlőlevelet 1 órára hideg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. A paprikát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A lazacot besózzuk, megpároljuk és szétmorzsoljuk. A petrezselymet finomra vágjuk. Az egészet összekeverjük egy tálban, ízesítjük sóval, borssal és a citrommal. A leveleket kiterítjük, szárazra töröljük, közepébe egy kupac tölteléket teszünk, két szélét behajtjuk, majd feltekerjük.

 

További falatkarecepteket (Mangós királyrák, Gyömbéres rizstekercs, Parajos-fetás batyu) találhatsz az e heti Nők Lapjában!

A legfrissebb szám tartalmából: 

Ha előfizetnél a lapra, itt megteheted!

 

Exit mobile version