Receptkönyv a holokauszt túlélőitől

nlc | 2011. Április 30.
Első blikkre nem tűnik túl etikus ötletnek aprópénzre váltani a holokauszt megpróbáltatásait, de ahogy a könyvben megszólaló egyik túlélő, dr. Ruth Westheimer fogalmazott: "Az étel az identitást jelenti azoknak, akiknek nincs otthonuk."

Egy jó szakácskönyv, hm? Például anyák napjára? Itt  találsz!

June Feiss Hersh Receptemlékek – A túlélés ünneplése című gazdagon illusztrált könyvének megjelenését a pészah végére időzítették. A szerző több mint száz túlélővel és az ő rokonaikkal készített interjút, és a receptek mellett az ő emlékeiket is lejegyezte. Tehát ez a kötet jóval több egy egyszerű receptgyűjteménynél. Földrajzilag felosztva mutatja be az egyes területek túlélőinek konyháját a görögországi Rodosz zsidó közösségétől kezdve a tradicionális lengyel zsidó gasztronómiáig. Feiss Hersh nemcsak a táborok gyötrelmeiről és a túlélés csodájáról meséltette interjúalanyait, hanem az emigrációban töltött évekbe is betekintést nyerhetünk.

Exit mobile version