Kézzel sütni? Nem probléma!

nlc | 2011. Június 23.
Forró olajban, a puszta kezével képes megsütni szinte bármit egy thaiföldi szakács anélkül, hogy bármiféle baja esne.

A Sülvefővén most játszhattok és tippeket is kaphattok!

Kann Trichan, az 50 éves szakács egyedülálló főzőbemutatókat tart, ahol a közönség szörnyülködve nézi, ahogy a férfi a forró olajból puszta kézzel kihalássza a sült húsokat és egyebeket anélkül, hogy közben egyetlen fájdalmas szisszenést hallatna, vagy a bőre akár csak egy apró felületen is felhólyagosodna. Mindehhez az olaj 480 Celsius-fokos, ami egészen pontos adat, mivel a Guinness-rekordokat hitelesítő központ illetékese mérte. Trichan ugyanis világrekordot állított fel azzal, hogy egyetlen perc alatt 20 db csirkesültet kapkodott ki a fortyogó olajból. Érthető, hogy nem csupán a honfitársai, de külföldi turisták is szerte a világból a csodájára járnak.

Fotó: http://metroholic.com

A férfi elmondása szerint különleges képességének felfedezését egyébként egy mókusnak köszönheti. Az állat ugyanis véletlenül egy mangót ejtett a szabadtéri sütőwokjába, a forró olaj pedig szerteszét fröccsent: bőven jutott belőle az arcába, a karjára és a kezére.
„Súlyos sérüléseket kellett volna okoznia. Emlékszem, ahogy néztem magam a tükörben, hólyagokat és vörösödést várva, ám ezeknek nyoma sem volt. Manapság meg már puszta kézzel sütök. Amikor belenyúlok a forró olajba, érzem ugyan a hőt, de a bőrömnek nem lesz semmi baja” – idézte a brit Metro újság a szakácsot.

Exit mobile version