3 étel, amiből a gyerek nem tudja kipiszkálni a zöldséget

nlc | 2011. Július 10.
Neked is küzdelem minden olyan étkezés, amikor zöldséget vagy gyümölcsöt akarsz megetetni a gyerekkel? Mutatunk néhány olyan pürét, amit a legkisebbek is szívesen elfogyasztanak, és nem bírják belőle kihalászni a vitamindús alkotóelemeket.
Ha megette a zöldséget, jöhet egy kis süti a nagyitól!

Egy amerikai sztárszakács, Tyler Florence a saját gyerekein tanulta meg, hogy a megsütött, majd leturmixolt zöldségeket és gyümölcsöket megeszik a kicsik, mert így kijön azok természetes cukortartalma, illetve az ízük is koncentráltabb lesz.

A háromgyerekes séf szerint nem érdemes trükközni azzal, hogy megpróbáljuk elrejteni a zöldségeket az adott ételben, mert a csemeték úgyis megtalálják, és aztán az egész étkezés azzal telik, hogy próbálják kipiszkálni. Helyette inkább izgalmas színű és ízű pürékkel érdemes bebizonyítani, hogy az adott zöldség tényleg finom.

Veszíteni nem lehet vele, ezért próbáljátok ki, működik-e a módszer a magyar gyerekeken is!
Tyler séf élénkzöld püréje spenótból, banánból, joghurtból és almaléből készül, fagyasztva 1 hónapig is eláll. A receptért kattints ide!

A sárga verzió répa, mangó és Granny Smith alma keveréke, a meghámozott répát, a felszeletelt mangót és a felezett-magozott almát 20-25 perc alatt sütőben megsütjük, majd egyszerűen leturmixoljuk. A pontos mennyiségekért kattints ide!

Gyönyörű lila színe lesz a sült banánból és áfonyából alkotott pürének, így a csemetéd néhány percig garantáltan elgyönyörködik benne. A receptért kattints ide, és azért figyelj arra, hogy ne legyen fehér ruha vagy féltett szőnyeg a közelben.

Exit mobile version