Turbózzuk fel az unalmas csirkemellet!

Nők Lapja Konyha | 2011. Szeptember 18.
A férfiak nagy része rettentő unalmas húsnak tartja a sokszor íztelen, száraz csirkemellet – ha a te párod is ilyen, akkor készítsd el neki az alábbi, szeptemberi Nők Lapja Konyhában megjelent fogások egyikét, ezekkel biztosan elégedett lesz.

Aki szereti a gombát, annál telitalálat lehet az újhagymás-gombás töltelékkel töltött csirkemell, aminek a töltelékét körülbelül 20-25 perc alatt elkészítheted, aztán már csak annyi a dolgod, hogy a csirkemellbe töltsd, és betold a sütőbe. Alapvetően rizzsel ajánljuk, de burgonyapürét is simán el tudunk képzelni mellé.

Az újhagymás-gombás csirkemell receptjéért kattints ide!

A kijevi csirkemell igazi klasszikus, a benne lévő fűszeres vaj eleve biztosítja, hogy nem egy taplószáraz csirkemell kerül a tányérra, plusz azoknak is kiváló étel, akik nem tudják elképzelni a vasárnapot rántott hús nélkül. Köretként isteni mellé a vajon párolt kukorica, próbáld ki!

Kíváncsi vagy rá, hogy kerül a vaj a csirkemellbe? Kattints a receptért!

Az újdonságokra nyitott ínyenceknek ajánljuk a csirkemellből készült krémlevest, ami nem éppen hagyományos módja a csirkemell elkészítésének. Ne akkor akard megcsinálni, amikor 30 perced van összedobni az ebédet, mert a csirkét előbb sütni, majd kicsit főzni kell. Aztán már nincs vele túl sok macera, egy botmixerrel kezdők is könnyedén boldogulnak vele.

Ne hagyd ki belőle a levesbetétként tálalt, chilis túrógombócot sem (főzni sem kell!), mert attól lesz igazán különleges.

Érdekel, hogyan tudsz villantani ezzel a levessel a vendégek előtt? Kattints a receptért!

Előfizetnél a Nők Lapja Konyhára? Itt megteheted!

Exit mobile version