Pezsgő, ahogy még sosem ittad

nlc | 2011. December 30.
A pezsgő kihagyhatatlan ital szilveszterkor, de tuti, hogy így még nem próbáltad.
forrás: marthastewart.com
Forrás: marthastewart.com

Vörös pezsgő éjfélre

Hozzávalók:

behűtött jó minőségű száraz pezsgő
2 teáskanál ribizli- vagy áfonyapüré poharanként

Elkészítés:

A pohár aljába tegyünk két kanál pürét, majd lassan csorgassuk rá a pezsgőt. Vigyázat, itatja magát, és nagyon hamar a fejünkbe száll. 

 

 

 

 

Forrás: marthastewart.com

Gyömbéres pezsgő 

Hozzávalók 

3 centi gyömbér reszelve
4-5 evőkanál cukor
1 üveg száraz pezsgő
víz

Elkészítés:

A gyömbért a cukorral és nagyjából 1 deci vízzel felfőzzük, állandó kevergetés mellett 8-10 percig forralhatjuk, hogy a gyömbér íze jól kijöjjön. Majd szűrjük le és felhasználásig tegyük a hűtőbe. 

A pezsgőt hűtsük be. A poharak aljára tegyünk egy teáskanálnyi gyömbért és öntsük rá a pezsgőt. Frissítő és kicsit csípős italt kapunk.

 

Forrás: marthastewart.com

Narancsos pezsgőkoktél

Hozzávalók (poharanként):

1,5 dl pezsgő
2 centis narancshéjdarab
2 cl narancslikőr
1 cl narancslé

Elkészítés: 

A narancslevet és a likőr pohárba öntjük, majd ráöntjük a pezsgőt, végül a narancshéj olaját ráfacsarjuk és rádobjuk a héjat. Azonnal megisszuk. 

Exit mobile version