Kalóriastop a csokikra

nlc | 2012. Február 18.
Az extra méretű csokik rajongói nem sokáig élvezhetik kedvenceiket, nemsokára már csak a karcsúsított változatot veheted le a polcokról.
Kalóriastop a csokikra

Az amerikai székhelyű Mars vállalat, amely többek között a Snickers és Mars csokik gyártója, bejelentette, hogy leállítja a több mint 250 kalóriát tartalmazó csokoládék gyártását és árusítását. „A legnagyobb, óriás méretű csokoládéink jelenleg 540 kalóriát tartalmaznak, ezektől hamarosan búcsút kell venniük a legédesszájúbbaknak – mondta Marlene Machut, a cég szóvivője. – A kalórialimitet legkésőbb 2014-től világszerte az összes gyárunknak be kell tartania, attól kezdve nem dobhatnak piacra egyetlen olyan csokit sem, amely 250 kalóriánál többet tartalmaz.

A rajongók tehát jövő év végéig élvezhetik a megaméretű csokoládékat, a cég ugyanis szeretne javítani a termékek tápértékén, és meg szeretné valósítani a felelős nassolást. A Mars már 2007-ben is azt nyilatkozta, hogy nem fog többet reklámra költeni, ha a vásárlóik negyede 12 éven aluli. 2015-ig pedig minden termékük nátriumtartalmát 25 százalékkal fogják csökkenteni. „Ezzel a kezdeményezéssel szeretnénk csatlakozni az elhízás elleni küzdelemhez, és hisszük, hogy minden termékünk része lehet az egészséges és kiegyensúlyozott étrendnek” – tette hozzá a szóvivő.

A Twix csoki rajongói és a családi kiszerelés szerelmesei pedig megnyugodhatnak, nem állítják le a gyártásukat, hiszen a nagyobb kalóriatartalom ezeknél a termékeknél megoszlik, feltéve, ha nem egyedül majszoljuk be az egészet. Azzal persze nem számoltak, hogy ettől függetlenül bárki levehet 12 darab „csökkentett” kalóriaértékű, hagyományos méretű csokit.

Exit mobile version