Michelin-ajánlást kapott a DiVino

nlc | 2012. Március 22.
A budapesti borbár bekerült abba az útikönyvbe, amely Európa nagyobb városainak legmenőbb helyeit mutatja be. Magyarországról összesen 21 éttermet válogattak abba a bizonyos Michelin-könyvbe.
Michelin ajánlást kapott a DiVino

Ez azt jelenti, hogy egyetlen bárként a DiVino bekerült azon 21 étterem közé, amely Magyarországon ajánlást kapott az idén, a már meglévő két csillagunk mellett. Az eset azért kellemes meglepetés, mert a Michelin Guide ritkán javasol bárokat, amit talán jól érzékeltet, hogy Közép-Kelet Európa egyetlen borbárjaként szerepel a kiadványban. „Számunkra azért is hatalmas dolog a méltatás, mert üzletünk egy éve sincs nyitva, a Michelin-ellenőrök kora ősszel vizitáltak a fővárosban, ezekben a hónapokban a DiVino pedig még csak alig pár hónapos múlttal büszkélkedhetett” – írták sajtóközleményükben a bár munkatársai. A kalauz nem elsősorban ételei miatt emeli ki a helyet,  azokat könnyűnek és finomnak titulálja, sokkal inkább ajánlja a helyet a gazdag és kizárólag magyar borválaszték, a hozzáértő személyzet, a borbár lokációja és a hely különleges hangulata miatt.

Mi is az a DiVino?

A DiVino koncepciója szerint csak magyar borokat, illetve a Junibor Egyesülettel szövetkezve a juniborászok és családtagjaik borait árusítja. A juniborászok 35 év alatti fiatal magyar borászokat jelölnek, a jelenleg 30 juniborász lefedi Magyarország borvidékeit.

Budapest ajánlott éttermei a viamichelin.com címen érhetők el.

Exit mobile version