Reggelik hete: csinálj házi brióst!

nlc | 2012. Április 11.
A Nők Lapja Café reggelihetének második napjára brióst és málnazselét ajánlunk. Édesszájúak előnyben.
Reggelik hete: csinálj házi brióst!

Briós

Hozzávalók 12 darabhoz:

45 dkg fehér liszt
1 teáskanál só
2,5 dl tej
1 teáskanál cukor
2,5 dkg friss élesztő
5 dkg vaj
1 tojás

A kenéshez:

1 tojássárgája
kristálycukor

A langyos tejben keverjük krémesre az élesztőt a cukorral. A lisztet keverjük el a sóval, adjuk hozzá az élesztős tejet, a megolvasztott vajat és a tojást. Gyúrjuk össze alaposan a tésztát, dagasszuk 10 percen át, majd fóliával takarva kelesszük 1,5 órán keresztül.
Gyúrjuk át újra a tésztát, és osszuk 12 részre. Fokozatosan, hogy ne szakadjon a tészta, gyúrjunk mindegyik részből kukacokat, majd ezeket tekerjük fel csigának. Kelesszük őket újabb 45-50 percen keresztül. Sütés előtt kenjük meg őket egy evőkanál vízzel elkevert tojássárgájával, majd szórjuk meg kristálycukorral. 220 fokra előmelegített sütőben süssük készre a briósokat 15-20 perc alatt.

Elkészítés: 45 perc
Kelesztés: 2,5 óra
Sütés: 15-20 perc

Bazsalikomos málnazselé

Hozzávalók:

50 dkg málna (mirelit)
2 evőkanál méz
8-10 darab friss bazsalikomlevél
2 darab lapzselatin

A málnát forraljuk fel a mézzel, majd még melegen passzírozzuk át egy szűrőn, hogy a lehető legkevesebb mag maradjon benne. Keverjük el benne egyenként a lapzselatinokat, adjuk hozzá a csíkokra vágott bazsalikomleveleket. Töltsük üvegbe, hűtsük ki, majd tegyük a hűtőbe, 4-5 napig áll el.

Elkészítés: 35 perc + hűtés


Megjelent a legújabb Szuflé!

A tartalomból:
– Rendezz ázsiai kerti partit!
– A legszuperebb házi fagylaltok
– Virágok a tányéron

Exit mobile version