A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
Több mint háromezer embert várnak a Szüreti Csirkepaprikás Fesztiválra, amelyet augusztus 25-én rendeznek Siklóson.
A tizenegyedik alkalommal sorra kerülő esemény délután négy órakor kezdődik, amikor a részt vevő csapatok tüzeket gyújtanak a Várkertben, és hozzálátnak a háromkilós csirkék főzéséhez. A csirkepaprikás – amellett, hogy általában is fontos szerepet tölt be a magyar gasztronómiában – korábban nem hiányozhatott a szüretelők asztaláról sem a siklósi térségben.
A résztvevők szórakoztatásáról a Bon-Bon, a Vivát Bacchus és 3+2 együttes gondoskodik.
Ági anyus csirkepaprikása a Nők Lapja Cafén
Évek óta főzünk csirkepaprikást, de sokáig valahogy sosem volt elég dús és ízes a szaft. Pedig ez a titka az egésznek.
A titok: paprika, paradicsom és botmixer
Ági anyus csirkepaprikása a Nők Lapja Cafén
Hozzávalók 4 személyre:
ízesítéshez só
4 dl tejföl
3 fej vöröshagyma
ízesítéshez őrölt bors
1 paradicsom
ízlés szerint fűszerpaprika
4 (fejenként 1) csirkecomb
1 tv paprika
pirításhoz kacsazsír
Kategóriaebéd
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes
Elkészítés
A csirkét besózzuk. A hagymát zsíron puhára pároljuk, lassú tűzön, hogy a hagyma szinte krémes legyen, ne sajnáljuk az időt. Ez ahhoz kell, hogy a szaft jó sűrű legyen, és ne kelljen behabarni. Ha a hagyma már készen van, jöhet a felaprított paprika és paradicsom, kicsit átforgatjuk és megfonnyasztjuk (érdemes a paradicsom héját lehúzni), lehúzzuk a tűzről és 2-3 púpozott teáskanál fűszerpaprikát szórunk rá, majd rátesszük a besózott csirkecombot. 10 percig pirítjuk víz nélkül, majd öntünk rá annyit, hogy éppen ellepje, de ügyeljünk, hogy ne legyen túl sok a víz. Lassú tűzön puhára főzzük, majd kiszedjük a csirkét, a maradék szaftot botmixerrel összeturmixoljuk, majd állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tejfölt, és ha szükséges, újra turmixoljuk. A megfőtt csirkét visszatesszük, majd átforraljuk. Vajas nokedlival tálaljuk.