Hamburger: a legdivatosabb étel

nlc | 2012. Szeptember 03.
Hol van már a szusiimádat és a hot dog függők nyomulása... Aki igazán trendi, az 2012 őszén hamburgerben utazik.

A bacon térhódítása után ismét egy kalóriadús ételé a főszerep. A szalonnás nyalóka és egyéb bizarrul zsíros dolgok után a salátás, sajtos burgerek születtek újjá pulcsin, táskán, vagy akár bútoron.

Aki pedig nemcsak hordani, hanem enni is szeretne egy jó burgert, annak íme, a legjobb hamburgerpogácsa receptje, házi puffanccsal.

 

Házi puffancs hamburgerhez

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt + 30 dkg rétes liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás
  • 3 dl (langyos) tej
  • 5 dkg (friss) élesztő
Kategóriafőétel
Elkészítési idő190 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd alaposan kidagasztjuk. 2 órán keresztül langyos helyen kelni hagyjuk. Amikor duplájára kelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kinyújtjuk. 10 egyforma részre osztjuk, és kis golyókat formálunk belőle. Ezután ismét 1 órán át kelesztjük a bucikat, majd 180 fokos sütőben 25 percig sütjük őket. 

 

Házi burger

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált marhahús
  • 5-8 dkg veseháj
Kategóriafőétel
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 

Először is a vesehájtól senki ne idegenkedjen, a hamburgerhús attól lesz igazán finom és szaftos. Nem lesz tőle zsíros és nem is néz ki bizarrul. A hentest kérjük meg, hogy a daráljon a húshoz egy keveset belőle. Miután a húst otthon is átdaráltuk, összekeverjük a finomra vágott hagymákkal és legalább 3-4 órán át állni hagyjuk. Forró serpenyőben megsütjük, mindkét oldalán süssük 3-3 percig (így rare lesz), és lehetőleg ne forgassuk túl sokat, nehogy szétessen. 

 

Exit mobile version