Kényeztesd magad különleges brownie-val!

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2013. Február 11.
Kívül ropogós, belül lágy, krémes. Tömény csokoládé! Ilyennek kell lennie ennek a klasszikus süteménynek! A dupla csokoládé, a krémsajt, a barna sör már csak ráadás!

Dupla csokis brownie

Hozzávalók:

  • 125 g liszt
  • 250 g cukor
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • 200 g vaj
  • 250 g étcsokoládé
  • 100 g tejcsokoládé
  • 50 g kakaópor
Kategóriadesszert
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Tegyük az étcsokoládét és a margarint egy hőálló tálba, és gőz fölött olvasszuk fel. (Természetesen tehetjük mikrosütőbe is.) 

Egy nagy tálban keverjük simára a tojásokat és a cukrot. Adjuk hozzá a langyosra hűlt, megolvasztott vajat, csokoládét. Keverjük össze egynemű masszává, majd szitáljuk bele a sóval elkevert lisztet és a kakaóport. A szitálás hatására sokkal könnyedebb lesz a tészta állaga. 
Aprítsuk fel a tejcsokoládét, és forgassuk bele a masszába. Öntsük a keveréket a tepsibe és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre, az első 5 percben magasabb hőfokon, aztán lecsökkentve 160-170 fokra.

Vigyázzunk arra, hogy ne süssük túl! A brownie akkor a legfinomabb, ha kívül már ropogós, de belül még ragacsos.

Barna sörös brownie

Hozzávalók:

  • 125 ml liszt
  • 200 g cukor
  • 3 db tojás
  • 200 g vaj
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g tejcsokoládé
  • 30 ml kakaópor
  • 200 ml barna sör
Kategóriadesszert
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

180 fokra melegítsük elő a sütőt. Egy közepes tepsit (20 x 30 cm) béleljünk ki sütőpapírral.
Gőz felett olvasszuk fel az étcsokoládét, a tejcsokoládét és a vajat, keverjük bele a kakaóport, majd tegyük félre langyosodni. Közben a tojásokat keverjük krémesre a cukorral. Dolgozzuk össze a felolvasztott csokival, majd kisebb adagokban adjuk hozzá a barna sört. A lisztet szitálva adjuk hozzá, és keverjük át egy fakanállal. 

Öntsük a tepsibe a masszát, és 23-25 perc alatt süssük készre. Az első 5 percben magasabb hőfokon, aztán csökkentsük a hőmérsékletet 160-170 fokra. A sütőből kiemelve hintsük meg porcukorral.

 

Céklás-krémsajtos brownie

Hozzávalók:

  • 100 g liszt
  • 200 g cukor
  • 2 tojás
  • 125 g vaj
  • 125 g étcsokoládé
  • 1 mk. sütőpor
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 fej cékla

Teteje:

  • 125 g krémsajt
  • 2-3 kanál porcukor
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

 
Vajazzunk ki egy kisebb tepsit (kb. 22 x 22 cm-est), és az aljára fektessünk sütőpapírt. 
Tegyük az étcsokoládét és a margarint egy hőálló tálba, és gőz fölött olvasszuk fel. Egy nagy tálban keverjük simára a tojásokat és a cukrot, adjuk hozzá a kakaóport és a már langyosra hűlt megolvasztott vajas csokoládét. Keverjük össze egynemű masszává, szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet. Adjuk hozzá a lereszelt céklát, és forgassuk össze, majd öntsük a keveréket a tepsibe.
Kanalazzuk a tetejére a krémsajtot, késsel csíkozzuk, márványosítsuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre. Az első 5 percben magasabb hőfokon süssük, aztán csökkentsük a hőmérsékletet 160-170 fokra.
 
A tetejére: 125 g krémsajt  2-3 kanál porcukorral elkeverve
Exit mobile version