Kánikulai desszertek sütés nélkül

Dubravecz Emese / Marmalade blog | 2013. Július 29.
Csak a sütőt ne kelljen bekapcsolni! Olvadozzon, aki akar, én nem fogok, de valami édesség nem ártana... Ismerős? Három villámgyors, sütés nélküli desszertet ajánlunk.

Dupla csokis mascarponeszelet

Hozzávalók:

Mozsárban vagy sodrófával törjük össze a kekszet. Olvasszuk meg a vajat és keverjük el a kekszmorzsával, lapogassuk el a tésztát egy négyszögletes vagy kerek tortaforma aljára, és tegyük be a hűtőbe.

Vízfürdő felett vagy mikrosütőben olvasszuk fel a kétféle csokoládét, majd keverjük hozzá a mascarponét.

Verjük fel a tejszínt kemény habbá, és adjuk a csokoládékrémhez. Töltsük a krémet a tortaformába, szórjuk meg a tetejét keserű kakaóporral és tegyük a hűtőbe 2-3 órára.

Málnás túrókrémtorta

Hozzávalók:

Egy hosszúkás püspökkenyérforma alját vonjuk be folpackkal.

Keverjük össze a túrót a mascarponéval, majd a habfixáló hozzáadásával verjük fel kemény habbá a cukrászhabot. Forgassuk össze a kétféle krémet!

Töltsük a krémet a kibélelt formába, szórjuk rá a málnaszemeket, majd fektessük rá, szorosan egymás mellé, a tejben megforgatott babapiskótákat.

Tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe, majd tálaláskor fordítsuk a feje tetejére, hogy a babapiskóta legyen alul.

Limonádésüti

Hozzávalók (21 cm x 21 cm-es tepsihez):

Babapiskótával béleljük ki egy kerek vagy szögletes tortaforma alját. Locsoljuk meg 2-3 kanál habtejszínnel, a maradékot pedig a habfixáló hozzáadásával verjük fel kemény habbá. Adjuk hozzá a citromos joghurtokat, a fél citrom levét és néhány kanál porcukrot. Kenjük a masszát a babapiskótákra és tegyük a hűtőbe néhány órára!

 

Exit mobile version