3 finom jégkrémnyalóka

nlc | 2013. Július 30.
Elolvadunk ebben a nagy hőségben, és nem szívesen állunk a tűzhely mellé sem. Ezekkel az egyszerű jégkrémnyalókákkal felfrissítheted a családot.

Kiwis csoda

A kiwit vágd szép karikákra, aztán mártogasd étcsokoládéba! Előtte szúrj bele pálcikát, hogy majd ha kiveszed a fagyasztóból, meg tudjátok fogni. Szerintünk például eperrel is működik, és akár tejcsokiba is mártogathatod, finom lesz és hűs.

Joghurtos finomság

Az alapverzióban keverj össze natúr vagy görög joghurtot egy kis tejjel, aztán tegyél bele kis eperdarabkákat vagy akár ribizlit. A „bonyolultabb” verzióban kekszdarabkákat is tesznek bele, a lényeg, hogy ha nagyon egészséges verziót akarsz, ezt hagyd ki. (Vagy tegyél bele egészséges kekszet!) Aztán tedd jégkrémformába és fagyaszd le!

Vegyes gyümölcs

Ha olyan szerencsés vagy, hogy csak a kertedbe kell kimenni, hogy összeszedj néhány gyümölcsöt, akkor könnyű dolgod lesz ezzel a jégkrémmel. Persze a piacon is beszerezhetsz kedvedre epret, barackot, görög- és sárgadinnyét. Kockázd fel, tedd bele akár egy kis műanyag pohárkába, persze pálcát szúrj bele, öntözd meg egy kis gyümölcslével. Isteni lesz, ha megfagyott.

Exit mobile version