Tuti vacsora: egyszerű melegszendvicsek

Nők Lapja Konyha | 2013. Október 21.
A hétfő ünnepnap volt gyerekkorunkban, a hétvégéről maradt, kissé megfáradt kenyér ugyanis melegszendvicsként született újjá. Teával ittuk, és 86-ban azt gondoltuk, hogy nincs ennél jobb vacsora. 2013-ban már tudjuk, hogy van, de azért még mindig elég menő a melegszendvicsvacsi.

Gombás-sajtos szendvics

Hozzávalók 4 szendvicshez:

  • pár csipet só
  • 10 dkg (reszelt) cheddar sajt
  • 4 db (magvas tetejű) zsemle
  • 25-30 dkg csiperke gomba
  • 2 teáskanál parmezán
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • ízlés szerint bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg (reszelt) gruyere sajt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Egy evőkanál vajon megpirítjuk a felszeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a darabolt gombát. Sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt puhára pároljuk, majd megszórjuk az aprított petrezselyemmel, a kakukkfűvel és a parmezán sajttal. A zsemlét vagy kenyeret megvajazzuk, ráhalmozzuk a gombát, a cheddart és a gruyere-t, majd forró kontakt grillsütőben 5 perc alatt készre sütjük.

Háromsajtos szendvics

Hozzávalók 4 szendvicshez::

  • ízlés szerint vaj
  • 8 szelet kenyér
  • 8 dkg (reszelt) gouda
  • 8 dkg (reszelt) ementali sajt
  • 8 dkg (reszelt) cheddar sajt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A kenyérszeleteket megkenjük vajjal, 4 szeletre ráhalmozzuk a reszelt sajtokat. Befedjük egy-egy kenyérszelettel, majd kontakt grillsütőben 3 perc alatt készre sütjük. Tipp: A sajtokat szabadon variálhatjuk, csak arra ügyeljünk, hogy mindegyik könnyen olvadjon.    

Barbecue-s, szalonnás,sajtos szendvics

Hozzávalók 4 szendvicshez::

  • 12 szelet bacon
  • ízlés szerint vaj
  • 8 szelet (magvas,félbarna) kenyér
  • 5 dkg (reszelt) gouda
  • 5 dkg (reszelt) cheddar sajt
  • 1 evőkanál barbecue-mártás
Kategóriavacsora
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A bacont száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk. A kenyérszeleteket megvajazzuk, négyre rátesszük a bacont, rászórjuk a reszelt sajtokat. A felső szeletek belső oldalát megkenjük a barbecue-mártással, majd összenyomjuk a szendvicseket. Forró kontakt grillsütőben 3 perc alatt készre sütjük.

 

Mozzarellás, paradicsomos szendvicsek pestóval

Hozzávalók 4 szendvicshez::

  • pár csipet só
  • ízlés szerint vaj
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1 marék levél bazsalikom
  • 4 db paradicsom
  • 25 dkg mozzarella
  • 2 evőkanál bazsalikomos pesto
  • 4 db ciabatta
Kategóriavacsora
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A ciabattákat félbevágjuk, megvajazzuk. A mozzarellát és a paradicsomokat vékonyan felkarikázzuk, a ciabatta alsó felére tesszük. Enyhén sózzuk, frissen őrölt borsot tekerünk rá, majd elrendezzük rajta a bazsalikomleveleket. A zsemle felső részét megkenjük a pestóval, összenyomjuk a ciabattát, végül forró kontakt grillsütőben 5 perc alatt megsütjük.

 

Datolyás-sonkás-sajtos szendvics

Hozzávalók 4 szendvicshez:

  • kenéshez vaj
  • 8 szelet kenyér
  • 12 szem datolya
  • 10 dkg (reszelt) gouda
  • 12 szelet húsvéti vagy szárított sonka
Kategóriavacsora
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A kenyérszeletek mindkét oldalát megkenjük vajjal. 4 szeleten elosztjuk a sonkaszeleteket, a feldarabolt datolyát és a reszelt sajtot, majd mindegyiket befedjük egy-egy szelet kenyérrel. Forró kontakt grillsütőbe tesszük, és 2-3 perc alatt készre sütjük.

 

A receptek a Nők Lapja Konyha születésnapi számában jelentek meg. Fizess elő rá te is!

Még több recept a Nők Lapja Konyhából! 

Különleges piskótatekerecsek
Változatok tiramisura

 

Exit mobile version