Így készül egy igazi ínyenc kolbászkülönlegesség

Chello | 2013. December 20.
Lázár séf kalandjai ebben az évben nem érnek véget disznóvágás nélkül. A tasnádi élményeket a TV Paprikán nézhetik meg, a Séf legyen veled műsorban. A jóféle frissen töltött kolbász receptjét Lázár örömmel osztja meg:

Kolbászkülönlegesség

Hozzávalók 6-8 személyre:

A tálaláshoz:

Elkészítési idő: 90 perc

Elkészítés:

Külön-külön ledaráljuk a húst, az almachipset, az olajon megfuttatott és megpirított gombát, valamint a kevés darált hússal elkevert fokhagymát. Ezután összeöntjük a ledarált húst, gombát, almachipset és fokhagymát, majd sózzuk, megszórjuk curryvel, a nagyobb darabokra vágott petrezselyemzölddel, füstölt sóval, őrölt gyömbérrel, fahéjjal, borssal, valamint fűszerpaprikával.

Hozzáadjuk a csiliszószt is, majd kézzel, pár perc alatt alaposan összedolgozzuk. Ezután a jól elkevert masszát kolbásztöltővel a disznóbélbe töltjük. Ahhoz, hogy a betöltött kolbászból több kisebb kolbászkát kapjunk, helyenként elszorítjuk, majd megcsavarjuk. Ezután néhány helyen megszurkáljuk, majd 150 fokos sütőben, gyakori szurkálás mellett, meggrillezzük kb. 15-20 perc alatt. A megsült kolbászokat megpirított kenyérszeletekkel, valamint uborkával és párolt káposztával tálaljuk.

A Séf legyen veled minden hétvégén 17:00 órakor látható a TV Paprikán.


 

Exit mobile version