Töltött húsos palacsinta – mennyei!

cafeblog\lebeninoesterreich | 2014. Február 21.
Sokan leragadnak a klasszikus édes palacsintáknál, pedig a sósak is nagyon finomak ám. Nézzünk is egy példát: íme a fűszeres, töltött, húsos palacsinta receptje

A férjem már hetek óta nyúz, hogy el szeretné készíteni ezt a receptet. Tudjuk, hogy a lekváros, kakaós, túros palacsinta mellet léteznek a sós palacsinták. Szüleim isteni finom hús- vagy gombakrémmel töltött rántott palacsintája. A Nagyi Palacsintázójában kapható számos édes és sós palacsinta mellé most megosztunk veletek még egyet – írja bloggerünk.

Hozzávalók (4 személyre):
egy kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g darált hús
2 ek. repceolaj
1 tk. pirospaprika
fél tk. csípős pirospaprika
2 ek. paradicsompüré
125 ml húslé
almaecet
só, bors
2 ek. zsemlemorzsa
125 g liszt
250 ml tej
1 csipet só
3 tojás
30 g vaj
2 ek. fűszerkeverék (petrezselyem, turbolya, koriander)
vaj a sütéshez
reszelt Bergkäse

Elkészítési idő: 1 óra. Az elkészítés menetét a Leben is Österreich blogon találod

Exit mobile version