Imádni fogod: Krémes polenta pirított balzsamecetes kelbimbóval

cafeblog/wannabechef | 2014. Március 04.
Bloggerünk segítségével most egy egy lakto-vegetáriánus ételt készíthetsz, ami nemcsak a diétához, de egy gyors hétköznapi vacsorához is tökéletes választás.

Hozzávalók 3-4 főre:

A polentához

• 1 bögre kukoricadara (polenta)

• 1 és 1/2 bögre zöldség alaplé

• 1 és 1/2 bögre rizstej

• 1/4 bögre parmezán vagy pecorino, reszelve

• 1 evőkanál vaj

• só

 

A kelbimbóhoz:

• 300 g kelbimbó, külső leveleitől megtisztítva, a nagyobbak félbe vágva

• 5-6 gerezd fokhagyma, hájával együtt

• 3 evőkanál balzsamecet

• 1 evőkanál olívaolaj

• 3 ág kakukkfű, levelei lecsipkedve

• só, bors

A receptet és a bloggerrel készített interjút a Wannabe chef blogon találod.

 

 

 

Exit mobile version