Lisztmentes övezet: Gluténmentes mákos muffin

cafeblog/konyhalal | 2014. Március 24.
Úgy gondolod, ha tej-, cukor- és lisztmentesen próbálnál étkezni, az édesség hiányozna a legjobban? Próbáld ki bloggerünk gluténmentes muffinjának receptjét!

Rég dolgoztam ennyire keveset egy sütivel, két perc alatt elkevered, majd 10-12 perc sütés, és kész is. És erre is azt tudom mondani, hogy “mentessége” ellenére nagyon finom! Munkahelyen gyakorta fellépő “éhhalál” esetén életmentő.

Hozzávalók:

• 1 bögre mák

• 1 bögre rizsliszt

• 1 bögre víz

• 2 tojás

• 2 ek olívaolaj

• 4 ek nyírfacukor vagy méz

• reszelt citrom- vagy narancshéj

Az elkészítésről a Konyhalál blogon olvashatsz. Érdemes kipróbálni a banánkenyér és a mochi receptjét is.

Exit mobile version