Hagyományos helyett napraforgókalács

cafeblog/balkonada | 2014. Április 18.
Bloggerünknél családi hagyomány, hogy a húsvéti sonka és tojás mellé nem kenyeret, hanem édes, mazsolás kelt kalácsot készítenek. Ő ezen annyit változtatott, hogy nem hagyományos, hanem napraforgókalácsot süt. Nézd csak!

Hozzávalók:

60 dkg liszt,
3 dl tej,
5 dkg élesztő,
8 dkg cukor,
5 dkg vaj, margarin vagy zsír,
kis só,
3 tojássárgája, ebből egy a kalács megkenéséhez,
10 dkg mazsola
10 dkg vaj vagy margarin,
3 ek. cukor,
2 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor
 
A Balkonada blogon megnézheted lépésről lépésre, hogyan készül, így neked is könnyebb lesz majd megcsinálnod.
 
Hagyományos helyett napraforgó kalács
Exit mobile version