Nem ördöngösség: trappista sajt házilag

cafeblog/HahoPihe | 2014. Április 26.
Te is jártál már úgy, hogy szerettél volna valami jófajta trappistát, de nem sikerült eltalálnod, hogy milyet vegyél a boltban? Ezt elkerülendő, akár házilag is elkészítheted!

Magyarországon sajnos nincs akkora kultúrája a sajtnak, mint például a franciáknál. Az emberek zöme leragad a trappista sajtnál, ami egy francia eredetű, félkemény sajt. Magyarország sajtforgalmának 70 százalékát ez adja. Nincs is ezzel gond, hisz finom, ha jó fajtát veszünk. De annyi siralmas utánzat van már, hogy talán sokan nem is tudják, milyen az eredeti trappista sajt. Mit szóltok hozzá, ha azt mondom, hogy készíthettek otthon házi sajtot mindenféle oltóenzim nélkül? 

Mi kell hozzá?

Hogyan csináld? Tudd meg a HahóPihe blogról!

Exit mobile version