Lassan indul a grillezős szezon – 3 szuper recept

Nők Lapja Konyha | 2014. Április 27.
Végre lassan kimehetünk a kertbe, és nemcsak az ablakból gyönyörködhetünk benne, hanem grillezhetünk is. 3 ínycsiklandó recept húsevőknek.

Teriyaki csirkenyárs üvegtésztávalIndul a grillezős szezon - 3 szuper recept

Hozzávalók 4 személyre

A körethez:

Kis lábosban keverjük el a szójaszószt a lekvárral, a mézzel, az aprított fokhagymával és a gyömbérrel, forraljuk össze. A csirkemellet kockázzuk fel, húzzuk sasliknyársra, sózzuk, borsozzuk, kenjük meg olajjal. Parázs felett süssük ropogósra a nyársakat, majd a tűzről levéve kenjük meg a szójaszószos páccal. 1 percre tegyük vissza a grillre. A körethez főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le. A szójaszószt keverjük el a paradicsompürével, az aprított fokhagymával, adjuk a kifőtt tésztához, majd keverjük hozzá a külön megpárolt borsót és az apróra vágott snidlinget.

Elkészítési idő: 30 perc +  10 perc sütés
Kalóriatartalom: 515 kcal/adag

 

Dijoni mustáros sertésszűz zöldborsókrémmel

Hozzávalók 4 személyre

A zöldborsókrémhez 2 evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megmosott zöldborsót. Beletesszük a babérlevelet, az őrölt zöld borsot, majd sózzuk és készre pároljuk (nem kell alá vizet tenni). A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, kivesszük a babérleveleket, és botturmixszal összepürésítjük. Finomra vágott lestyánnal ízesítjük.

A sertésszüzeket egészben besózzuk, majd durva szemű borssal megszórjuk, kevés olívaolajba forgatjuk, és a grillen, erős parázson minden oldalát megsütve kb. 3-4 percig sütjük. A kész, felszeletelt húsokat átkenjünk a 2 evőkanál olívaolajjal összekevert dijoni mustárral, és a zöldborsókrém mellé tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc + sütés
Kalóriatartalom: 759 kcal/adag

 

Rozmaringos csirkecombfilé feta sajtos cukkinivel

Hozzávalók 4 személyre:

A csirkecombokat kicsontozzuk. A rozmaringleveleket apróra vágjuk, a durva sóval és az aprított fokhagymával összekeverjük, a csirkehúst a bőre alatt bedörzsöljük vele, majd olívaolajba forgatjuk. Sütés előtt lecsöpögtetjük, és a bőrével lefelé a grillrácsra helyezzük. A bőrét szép pirosra sütjük, majd megfordítjuk, és a húsos részt is megsütjük. Tíz-tizenöt másodpercre visszafordítjuk a bőrös felére, és a húsos oldalát is megszórjuk a rozmaringos sókeverékkel (így nem ég rá a rozmaring).

A cukkiniket hosszában nagyon vékony szeletekre vágjuk. A feta sajtból kis kockákat vágunk. A sajtot a cukkiniszeletekre tesszük, feltekerjük. A cukkini és a sajt közé tehetünk bazsalikomlevelet. Grillen gyorsan megsütjük (kb. 2 perc). A csirkecombok mellé tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc + sütés
Kalóriatartalom: 740 kcal/adag

A receptek a Nők Lapja Konyhában jelentek meg.

Az áprilisi szám tartalmából:

  • Húsételek az ünnepi asztalra
  • Kínáljuk meg a locsolókat!
  • 4 laktató saláta
  • Tavaszi levesek és főzelékek
  • Kedvencünk a medvehagyma

A Nők Lapja Konyhát itt rendelheted meg!

 

 

Exit mobile version