Áfonyás clafoutis – a gyors pite

cafeblog/krisztinakonyhaja | 2014. Május 20.
A clafoutis-t gyorsan és könnyedén összeállíthatjuk. Sőt a mélyhűtőben megbúvó tavalyi gyümölcsök eltüntetésére is kiváló. Bloggerünk megmutatja, hogyan csináld!

Előző este egy kis zacskó áfonyát találtam elbújva a mélyhűtő sarkában, ezért még este gyorsan összeállítottam egy 10 perc keverési időt igénylő clafoutis-t, sütéssel együtt sem volt egy óra. Teljesen ideális sütemény, ha gyorsan valami finom, édes és könnyű desszertre vágyunk.

Ha nincs piteformánk, használhatunk bármilyen tortaformát vagy kisebb tepsit is. Én például a gyümölcstorta sütéséhez használt formát szoktam ilyenkor is használni.

A neten rengeteg clafoutis-receptet találunk, és nyugodtan variáljuk a gyümölcsöket és a fűszereket, mert elrontani biztos nem fogjuk.

Melegen és másnap kihűlve egyaránt nagyon finom desszert.

Tejszínhabbal valami fenséges nyári csemege! Készülhet friss és fagyasztott gyümölcsből is.

Hozzávalók

Az elkészítésről a Krisztina konyhája blogon olvashatsz!

 

Exit mobile version