Mit főzzek ma vacsira?

nlc | 2014. Június 02.
A gyorskaja nem feltétlenül rossz-gonosz, ha magunknak készítjük, otthon, akkor meg még finomabb is lesz. Hamburgerekre fel!

Házi hamburger

Mit főzzek ma vacsira?

Hozzávalók:

Elkészítése:

A darált husit összekeverem a fűszerekkel, a tejbe áztatott (alaposan kinyomkodott) zsömlével. A masszát egy félórára letakarva a hűtőbe teszem. A krumplit meghámozom, vastag szeletekre vágom és egy lábas vízben, lefedve, magas lángon egyszer megforralom. Szűrőben szárazra csepegtetem. A husiból közepes gombócokat formázok, majd tenyérrel összenyomva lapos tallérokat varázsolok belőlük. Egy nagyobb, enyhén olajos sütőlapon 200 fokos sütőben készre sütöm a hamburgerhusikat. Amíg a húsok elkészülnek, forró olajban barnára sütöm a krumplikat. Egy hamburgerzsömlét kettévágok, rakok bele salátát, paradicsomot, hagymát, kígyóuborkát, mustár vagy kertcsapot (szóvicc), no meg a sajtot, lefedem a zsömle tetejével, és már kész is a remekmű. Krumpli a tálra, mellé a burger… tiszta Amerika… csak sokkal jobb.

Currys hot dog

Hozzávalók:

Elkészítése:

A hagymát felkockázzuk, lisztben megforgatjuk, majd forró olajban megpirítjuk. Papírtörlőre szedjük, és szétterítjük. A virsliket vízben készre főzzük. A salátát vékonyra csíkozzuk, a joghurtot elkeverjük a majonézzel, a curryvel, sóval, citromlével, borssal. A bagetteket 8-10 percre 220 fokos sütőbe tesszük átmelegíteni, az oldaluknál bevágjuk őket és kihajtjuk. Megkenjük kevés currys majonézzel, megszórjuk vágott salátával. Belehelyezzük a virslit, megszórjuk a pirított hagymával, és majonézt teszünk rá.

Amerikai cookies

Hozzávalók:

Elkészítése:

A lisztet keverd össze a kakaóporral és a szódabikarbónával. Az étcsokoládét tördeld nagyon apró darabokra, majd keverd hozzá a kakaós liszthez.

A szoba-hőmérsékletű vajat robotgéppel keverd habosra, majd add hozzá az egész tojást is. Ebbe a vajas alapba szórd bele a kakaós lisztet, és alaposan dolgozd össze. A csokis masszából formázz diónyi nagyságú golyókat, majd a két tenyered összenyomásával préseld laposra. Tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és előmelegített sütőben 10, maximum 12 percig süsd.

Ha tetszett az összeállítás, és neked is gondot okoz a napi főzőcskézés, töltsd le a Nők Lapja Café alkalmazását, hogy mindennap biztosan megkaphasd napi tippjeinket!

Részletes leírást pedig itt találsz a letöltésről, ha véletlenül elakadnál valahol.

Exit mobile version