Mit főzzek ma vacsira?

nlc | 2014. Június 06.
Grillezhetnékünk támad ilyenkor júniusban már, elő az eszközökkel, ki az erkélyre/kertbe, és indulhat a grillparti!
Mit főzzek ma vacsira?

Dijoni mustáros sertésszűz zöldborsókrémmel

Hozzávalók:

Elkészítése:

A zöldborsókrémhez 2 evőkanál olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megmosott zöldborsót. Beletesszük a babérlevelet, az őrölt zöld borsot, majd sózzuk és készre pároljuk (nem kell alá vizet tenni). A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, kivesszük a babérleveleket, és botturmixszal összepürésítjük. Finomra vágott lestyánnal ízesítjük.

A sertésszüzeket egészben besózzuk, majd durva szemű borssal megszórjuk, kevés olívaolajba forgatjuk, és a grillen, erős parázson minden oldalát megsütve kb. 3-4 percig sütjük. A kész, felszeletelt húsokat átkenjünk a 2 evőkanál olívaolajjal összekevert dijoni mustárral, és a zöldborsókrém mellé tálaljuk.

Dinnyés bulgursaláta

Hozzávalók:

Elkészítése:

A bulgurt összekeverjük a hagymával, a retekkel, a sóval, a borssal, majd a citromlével és az olajjal. 1-2 órára betesszük hűtőbe, majd fogyasztás előtt megszórjuk a tökmaggal és a felkockázott dinnyével.

Kapros túrós

Tészta:

A tésztát összegyúrjuk, majd tepsi méretűre nyújtjuk. Belefektetjük a tepsibe, villával megszurkáljuk, és 175 fokon félig megsütjük.

Töltelék:

Elkészítése:

A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, a cukorral, a sóval és a finomra vágott kaporral. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a túrós masszához keverjük.

A félig sült tésztalapra rásimítjuk a túrós krémet, és visszatoljuk a sütőbe. 195 fokon sütjük, amíg finoman meg nem barnul a teteje.

Exit mobile version