Mit főzzek ma vacsira? – Csirkeszárny a nyerő!

nlc | 2014. Június 07.
Dögmeleg van, ráadásul hétvége, szívünk szerint inkább vesszük az irányt a természet felé. Ha kevés időt akarunk tölteni a konyhában, akkor íme egy remek, könnyű, csirkeszárnyas vacsoraötlet, amit garantált, hogy a gyerekek is örömmel esznek majd.
Mit főzzek ma vacsira?

Lenmagos csirkeszárny, sajtmártogatóval

Hozzávalók:

A sütéshez: olaj

A mártogatóhoz:

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk – a rajta maradt tollakat csipesszel kihúzzuk –, és besózzuk. A tojásokat felverjük, a zsemlemorzsát összekeverjük a lenmaggal, mélytányérokba tesszük őket, és a lisztet is. Ezután a lisztbe, a tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban ropogósra sütjük. (Az olaj ne legyen túl forró, különben hirtelen megsül a panír, de a szárny belül nyers marad!) Közben egy tálban összekeverjük a krémsajtot és a tejfölt, majd ízesítjük csipet sóval, fekete borssal, és hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket. Ezzel a krémmel és hasábokra vágott zöldségekkel tálaljuk a szárnyakat.

Exit mobile version