Mit főzzek ma ebédre? Töltött cukkinit!

nlc | 2014. Június 14.
Szombaton reggel irány a piac! A friss gyümölcsök és zöldségek között nézelődve gyönyörű cukkinik pislogtak ránk, amikkel ebédre muszáj kezdenünk valamit.

Töltött cukkini sajtszószban

Hozzávalók (a töltelékhez) 4 személyre: •

Elkészítés:

A vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd az apró kockákra vágott sonkát is mellészórjuk, és a kettőt pár percig pároljuk. A hagymás-sonkás egyveleget hagyjuk kihűlni, és beleszórjuk a finomra vágott fokhagymát is. A keveréket hozzáadjuk a darált húshoz, és fűszerezzük, sóval, borssal, petrezselyemmel és a kakukkfűvel. A cukkiniket alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, majd kanállal kb. 1 cm mély vájatot készítünk a belsejében. Az így kapott cukkinicsészéket megtöltjük a húsos masszával, meglocsoljuk a levessel, és a tetejére öntjük a tejfölt. Végül előmelegített sütőben 180 fokon, minimum 30 percig sütjük.

 

Hozzávalók a sajtszószhoz: •

Elkészítés:

A besamelmártáshoz hasonlóan forrósítsuk fel a vajat, szórjuk bele a lisztet, és állandó kevergetés mellett öntsük hozzá a forró tejet. Jól forraljuk fel, és közben ízesítsük sóval, borssal és egy kevés szerecsendióval. A besűrűsödött szószhoz adjuk hozzá a sajtot, majd tálaljuk az elkészült töltött cukkinihez.

Exit mobile version